Laddar

Silver i säsongens sista inomhusturnering

Nye tränare vill ha in fem spelare till inför säsongen.

delningar

Sedan serien tog slut i höstas och degraderingen från division 2 blev ett faktum så har Nybro IF stuvat om en hel del inför återkomsten i division 3.

Flera tunga pjäser har lämnat och in har nytt blod kommit in spelartruppen och tränarstaben.

Den 6 december blev det klart att Tobias Heiding tar över huvudansvaret som Nybro IF:s tränare istället för Tommy Berg och den första tiden har varit allt annat än en smekmånad.

Laget har haft en del manfall och saknar i princip fem namn att fylla spelartruppen med.

– Vi hade ett upptaktsmöte i veckan där alla som är klara för oss var där. Vi behöver en del spelare till för att truppen ska kännas fulländad, säger Tobias Heiding och fortsätter.

– Det handlar om fem spelare till ungefär. Vi har en del krokar ute, så som Fredrik Johansson som inte har signat något med oss än så vi väntar på hans påskrift. Sedan är det inte lätt då många lag redan har spikat sina trupper, vilket gör det svårt för oss att röra.

Med nya och unga spelare i spelartruppen kan målen för division 3 säsongen se annorlunda ut för Nybro IF i år.

– Vi har inte satt något mål än, vi får se hur truppen ser ut först. Målet vi har satt hittills är att vi ska trivas som ett lag och jobba hårt för varandra. Man behöver inte alltid ha ett resultatmål utan man kan ha ett prestationsmål istället, säger tränaren Tobias Heiding.

Efter en blandad inomhussäsong kunde division 3-laget från Nybro knipa en andraplats i säsongen sista, när OCAB-cup gick av stapeln.

– Vi spelade två cuper i mellandagarna. Den första var annandagscupen där jag tyckte vi spelade riktigt bra. Vi hade unga killar med oss där hälften var från vårt division 6-lag. Sedan spelade vi nyårscupen där vi gör en halvdålig turnering. Vi hade manfall och ingen målvakt, säger han och fortsätter.

– Vi avslutar dock med att göra en bra turneringen här i Ocab-cup där vi kniper en andraplats efter att ha förlorat mot SSG på straffar i finalen, säger han.

Snart har det gått två månader sedan Tobias Heiding klev in i rampljuset efter att ha tagit över ansvaret från Tommy Berg. Känslan hos den unge tränaren är inledningsvis bra.

– Det har känts bra. För min del känns det som att man har koll på läget, men det får andra bedöma, avslutar han och skrattar.

Relaterade artiklar