Laddar

Sparsheriffen kom till stan: ”Det drar till sig intresse”

Intresseorganisationen Aktiespararna kom till Nybro och sheriffen Bo Holmberg hade tagit med sig en omstripad amerikansk polisbil som väckte intresse bland Nybroborna. "Det är vår tanke och den är hjälpsam", sa Bo Holmberg.

delningar

När sparsheriffen Bo Holmberg kom till Nybro hade han med sig en amerikanska polisbil, ”omstripad” att passa in i den verksamhet de bedriver just nu. Holmberg är nämligen projektledare för Aktiespararna som nu är på turné för att värva medlemmar och på torsdagen hade turen kommit till Nybro.

– Vi köpte in bilen på blocket för ett par år sedan och satte sedan på nya dekaler. Den drar till sig intresse och det är vår tanke. Den är hjälpsam, säger Holmberg.

Holmberg var dock inte ensam. Även Jan-Åke Karlsson, ordförande för Aktiespararna i Kalmar-Nybro var med utanför Ica Kvantum där man fått tillåtelse att dela ut tidningar och broschyrer.

– Vi har nog värvat ungefär tio personer varje dag. Igår var vi på Öland och imorgon ska vi till Växjö. Mellan tummen och pekfingret får vi nog ett femtiotal nya medlemmar i veckan genom det här, berättar Jan-Åke Karlsson.

Aktiespararna i Nybro håller varje år i ett antal kurser i samarbete med studieförbundet vuxenskolan. Den 14 september är det tänkt att börja nya kurser och nu hoppas man att fler vill lära sig om sin egen privatekonomi.

– Vi lär ut hur man sparar i aktier. En grundkurs i aktiekunskap kan man kalla det och vi brukar vara runt 10-15 deltagare varje kurs. Vi hoppas såklart att kunna få folk att anmäla sig dit också, säger Karlsson.

I hela Sverige finns idag 150 lokalavdelningar inom Aktiespararna. I Kalmar-Nybro har man över 1200 medlemmar – troligtvis några fler efter veckans värvningsförsök i regionen.