Sex år i KFF:s tjänst – nu slutar Andersson-Borstam: "Mer tid åt familjen"

Mattias Rosenlund klubbchef, tillsammans med avgående sportchefen Thomas Andersson-Borstam. - Foto: Carl Winsth

Anslöt till Kalmar FF 2013. Nu lämnar sportchefen. "Det är tudelade känslor".

delningar

Det var under en presskonferens på tisdagseftermiddagen som Thomas Andersson-Borstam meddelade att han lämnar uppdraget som sportchef i Kalmar FF.

– Det är tudelade känslor. Någonstans känns det skönt. Jag tror att det är rätt beslut för Kalmar FF. Men det är vemodigt, det är många härliga människor som man skiljer sig från, säger han till 24Kalmar.

Han har varit i föreningen sedan 2013 och initialt talades det om en femårsperiod. En period som sedan förlängts.

– Det var någonstans det som jag hade i bakhuvudet, något som följt med. Sedan ska man känna att det är rätt på alla håll och kanter.

Han har bott både i Sölvesborg och i Kalmar under tiden som sportchef och när beslutet togs att inte flytta upp familjen till Kalmar, bidrog det till hans beslut att lämna sin post.

Thomas kommer att hjälpa till och vara kvar till och med den sista augusti för att lämna över till den nya sportgruppen bestående av Mattias Rosenlund, Jens "Jensa" Nilsson, Magnus Pehrsson samt Jesper Norberg, som kommer att ersätta honom.

– Jag har trivts jättebra och alla i föreningen har jobbat stenhårt. Vi och jag har gjort bra saker men också mindre bra saker, men så kommer det alltid att vara. Nu pekar pilarna uppåt för Kalmar och vi vet att det kommer att bli en bättre ekonomi nästa år.

– Vi har dessutom en U17- och U19-verksamhet som är topp i Sverige och nu känns det som att det är rätt tidpunkt att lämna.

I presskonferensen nämnde Mattias Rosenlund ett brev från din dotter till dig, kan du berätta något om det?

– (Skrattar), ja det skulle inte kommit ut. Men vi kan säga som så att det är lite så det är i den här rollen. Det är inget vanligt jobb 08-17 utan det är en livsstil. Du har alltid telefonen med dig. Det är ett speciellt arbete och det är väl lite det jag känner nu.

– Jag har varit igång med fotbollen 20 år i sträck utan något längre uppehåll och har man haft semester har det varit en till två veckor – och då har telefonen varit med. Något som är med i mitt beslut, att det ska bli en lite längre ledighet och få ägna mer tid åt familjen.

Och kanske njuta av fotboll på ett annat sätt?

– (Skratt), ja att kunna stå vid sidan av utan att bli nervös som ansvarig, så kommer det säkert att bli, att man kan se det på annat sätt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar