Laddar

Serieledarna Vikings går för ny trea: ”Tro på det vi gör”

Nybro Vikings går för fjärde raka segern när serienian Hanhals kommer på besök: "Alla lagen i den här serien är tuffa att möta men vi går för vinst".

delningar

Nybro Vikings har fått en kanonstart på säsongen. Tre raka trepoängare på lika många matcher och serieledning när serienian Hanhals gästar Liljas Arena på onsdag.

– Det blir en tuff match. Alla lagen i den här serien är tuffa att möta men vi går för vinst. Hanhals slog som bekant Kristianstad i premiären men det spelar ingen roll, vi går för tre poäng, säger forwarden Patrik Fransson. 

Gästernas form har inte varit på topp. Efter premiärvinsten mot Kristianstad har laget kammat noll efter två uddamålsförluster mot HA74 och Vimmerby. 

Ett lag som har hittat formen så här i säsongsinledningen är Nybro Vikings.

Kallinge/Ronneby är en tuff bortamatch i vanliga fall men just i söndags så lyckades vi inte komma upp hundra procent tycker jag. Trots det så lyckas vi ändå hitta en väg att vinna och det tycker jag är en styrka i sig, säger Patrik Fransson.

Serieledarna från Nybro fortsätter gärna hålla förlustraden tom efter onsdagens batalj.

– Det gäller att tro på det vi gör och fortsätter jobba hårt. Vi får inte bli bekväma utan måste bibehålla flowet under hela säsongen, säger Fransson och fortsätter.

– Vi sitter i en annan sits i år även fast det är för tidigt att säga det. Förra året fick vi jaga och nu blir vi jagade. Det smakar gott i munnen när man säger att serieledarna kommer från Nybro, säger Patrik och skrattar.

 

Vad föredrar du, att jaga eller bli jagad? – De övriga lagen får gärna jaga men de kommer inte ikapp, avslutar han.

Relaterade artiklar