Laddar

Sen comeback när Vikings tog femte raka

Tvåmålsunderläge vändes till seger på straffar. "Man ska inte gnälla men man får aldrig bli nöjd".

delningar

I söndagens bortamatch mot Helsingborg rivstartade fullpoängaren Nybro Vikings. Inom loppet av ett par minuter skapade laget en hel drös med målchanser utan att få in pucken.

När utdelningen uteblev bjöd i stället HHC-spleare Martin Carlberg på en dusch modell kallare när han satte 1–0 efter 8.26.

– Vi skapar chanser men är inte distinkta nog. Vi behöver shejpa upp oss när det kommer till avslut. Det räcker inte bara att skapa chanser man måste förvalta dem också, säger tränaren Andreas Holfelt.

I andra perioden kom även 2–0 och i pausen inför tredje tydde allt på att Vikings segersvit skulle spricka.

Men Martin Olsson och Rasmus Johansson ville annat. Bara 1.34 in i sista akten hade de båda Vikingsspelarna sett till att ställningen var 2–2.

Matchen gick till straffar och där klev Sebastian Borg fram och vispade in den avgörande pucken mellan benen på Oliver Dackell i HHC-kassen. Segersviten för Vikings är därmed fortfarande intakt.

– Man låter jävligt gnällig när man tappar en poäng på fem matcher men samtidigt vet vi att vi kan mer i vissa situationer. Man ska inte gnälla men man får aldrig bli nöjd, avslutar Holfelt.

 

Relaterade artiklar