I samarbete med annonsör

Se över dina försäkringar och spara tusentals kronor

Försäkringar är en tung utgift som i många fall kan kännas helt onödig. Speciellt om man inte behöver utnyttja försäkringen. Men försäkringar är i många fall en nödvändighet och vissa varken kan vi eller vågar vi vara utan. Det finns också många som tar helt onödiga försäkringar och då är det bara pengar rakt i sjön.

delningar

Börja med att bena ut vilka försäkringar du faktiskt behöver En av de viktigaste försäkringarna är en hemförsäkring. En hemförsäkring skyddar dig till exempel om det skulle börja brinna hemma, om din plånbok blir stulen eller om du ska ut och resa. En hemförsäkring är helt enkelt ett måste för alla.

Andra viktiga försäkringar är livförsäkring och olycksfallsförsäkring. Dessa två försäkringar skyddar dig om du råkar ut för något. Livförsäkringen betalar ut ett engångsbelopp till efterlevande om du avlider och olycksfallsförsäkringen täcker upp om du råkar ut för en olycka helt enkelt.

Försäkringar utöver ovan nämnda är väldigt individuellt och beror på vad du äger och hur din livsstil ser ut. Bilförsäkring, djurförsäkring och barnförsäkring för att nämna några. Du bör se över vad just du behöver för slags försäkringar.

Det finns sätt att spara pengar på försäkringar Att spara pengar på försäkringar är absolut ingen raketforskning och något alla enkelt kan göra. Ger du det en eftermiddag eller ett par timmar kan du enkelt spara tusentals kronor.

Först och främst bör du sätta dig ner och gå igenom vilka försäkringar du har och om de är nödvändiga. Se även över om det finns några försäkringar du saknar. När du har gjort det bör du undersöka vilka försäkringsbolag som erbjuder dessa försäkringar. Att samla alla försäkringar på ett ställe ger dig rabatt och på så sätt sparar du enkelt pengar. De flesta försäkringsbolag ger 5% eller 10% rabatt för varje försäkring du tecknar hos dem. Du slipper dessutom att hålla reda på olika betalningar och du behöver endast förhålla dig till ett försäkringsbolag.

Ring runt till försäkringsbolag som kan erbjuda de försäkringar du behöver och få en offert. Ställs sedan dessa mot varandra och ring och förhandla om dina försäkringar. Säg att du har fått samma erbjudande för X kronor hos ett annat försäkringsbolag och se om de kan matcha priset. Så kan du hålla på tills du inte längre kan pressa ner priset.

Det som sparar dig mest pengar Är oftast att betala hela premien på samma gång. Att betala varje månad eller varje kvartal är ofta mycket dyrare. Berätta för försäkringsbolaget att du kan betala allt samtidigt och fråga om de då kan gå ner i pris. Du är nästan garanterad ett ja här!

Det kan vara svårt att få råd att betala alla premier samtidigt och eventuellt kan du då överväga att ta ett lån. Räkna på räntan mot vad det skulle kosta dig att betala FörsäkringarFöFörsäkringarförsäkringarna varje månad. På så sätt kan du spara massor av pengar. Det är inte ovanligt att folk tar ett lån för att kunna betala premien direkt. Bara du har koll på räntan, löptiden och att du kan betala av lånet blir det inga problem. Det är en bra idé att jämföra lån online innan du tar ett lån för att säkra dig det bästa lånet med lägst ränta. Detta kan du bland annat göra på jämförelsessiten fair-laan.se där du bland annat kan jämföra olika långivare på ränta, löptid och andra villkor.

Genom att betala premien med en gång sparar du även aviavgifterna som ofta tas ut vid varje betalning. Dessutom sparar det dig tid. Både i form av att du endast behöver betala en faktura per år men även i form av att du slipper förhålla dig till många olika bolag. Dessutom är det ingen som säger att du inte kan ringa till ditt befintliga försäkringsbolag då och då och förhandla ytterligare. Ta det för vana att ringa 1-2 gånger per år för att försöka förhandla ner priserna ytterligare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.