SD: "Vi är det enda oppositionspartiet"

Johnny Svedin och Liza Holmkvarn (SD). - Foto: Faton Pasho

Sverigedemokraterna intar en vågmästarroll i Nybro kommun.

delningar

Under måndagen valdes Börje Slättman (S) till kommunfullmäktiges ordförande av den politiska majoriteten.

För någon vecka sedan gick Alliansen ut och meddelade att man tänker styra Nybro kommun i minoritet.

Trots ett ostabilt politisk läge i Nybro kommun är det ingen av partierna som har tagit hänsyn till Sverigedemokraterna, som nu ryter ifrån.

– Under de gångna fyra åren har alliansen kunnat styra Nybro kommun med hjälp av kompromisser med Socialdemokraterna eller genom passivt stöd av Sverigedemokraterna som inte har röstat på grund av att man inte har haft politiker närvarande, säger Johnny Svedin från Sverigedemokraterna och fortsätter.

– Christina Davidson (C) och Socialdemokraterna med Mikael Svanström (S) i spetsen har under goda demokratiska förhållanden gjort upp om budget för Nybro, vilket i princip innebär att det inte funnits någon opposition, som statsminister Stefan Löfven uttryckte det efter valet: “blockpolitiken är död”, vilket Davidsson och Svanström redan anammat.

Svedin menar att Nybro kommun inte haft någon riktig opposition under förra mandatperioden och kommer att få det nu, när Sverigedemokraterna intar en vågmästarroll.

– Eftersom Nybro inte har haft någon riktig opposition kan det tyckas vara förvånansvärt att kommuninvånarna ska behöva betala Svanström för att agera som sådan, säger Johnny och avslutar.

– Alliansen gick tidigare ut och meddelade att man tänker fortsätta styra Nybro i fyra år till, trots att man inte har majoritet för ändamålet och måste förlita sig på att Sverigedemokraterna eller Socialdemokraterna stödjer deras budget framöver. Men hur ska man göra det utan att vi får en vågmästarroll? Nybro har i dagsläget bara ett oppositionsparti och det är vi.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar