Laddar

Säsongens första förlust inkasserad för Vikings: ”Ingen power i sista”

Kristianstad vann den jämna seriefinalen mot Nybro Vikings med 4-1.

delningar

1 730 personer hade tagit sig till Liljas Arena för att bevittna den tidiga seriefinalen mellan Nybro Vikings och Kristianstad. Efter två jämna perioder avgjorde gästerna från Kristianstad mötet när Nybrospelaren Kim Runermark stod för en riktig black out i egen zon.

Det var en jämn match som utspelade sig i Liljas Arena. Gästerna Kristianstad gjorde matchens första mål efter dryga sju minuters spel. Poängligaledaren Fredrik Hansson hittade nätmaskorna bakom Nybromålvakten Alexander Johansson och 1-0 var ett faktum.

Efter en onödig puck out-utvisning i slutet på första perioden kunde hemmalaget Nybro Vikings kvittera till 1-1 genom Martin Olsson. 

I den andra perioden stod matchen och vägde. Hemmalaget Nybro Vikings försökte överlista Joel Gistedt i Kristianstadsmålet men målvakten hade bestämt sig för att stänga igen butiken.

Istället kunde KIK-backen Niklas Lindmark, efter att ha snappat upp pucken i offensiv zon, lirka upp den i Alexander Johanssons högra kryss.

– Vi gör en halvtaskig första period med bra resultat. I andra perioden tar vi över matchen men får inte med oss något mål. Istället tar de tillvara på våra misstag och kan gå in i tredje perioden med en 2-1 ledning, säger lagkaptenen Marcus Mellström. 

I den tredje perioden var det Kristianstad för hela slanten och hemmalaget Nybro Vikings skapade inte det trycket som krävdes för att väcka liv i matchen. Istället kunde gästerna göra både 3-1 och 4-1 genom Simon Norberg och Mikael Johansson. 

– Vi har inte powern att komma i kapp i tredje. Det är det lilla extra trycket som saknas i dag. Vi får tyvärr inte till de långa sekvenserna i deras zon och sen är det den sista metern och avsluten som dem är mer kliniska på. Det avgör matchen, säger Mellström och fortsätter.

– Det är klart att vi ville spela bättre än vad vi presterade i dag. Vi ville ge den här publiken mer att jubla över men vi lyckades inte med det efter en relativt jämn match som rann i väg i slutet.

Säsongen första förlust. Hur tar ni er tillbaka till vinnarspåret igen? – Vi har börjat bra och det här är inget att slå sig ner för. Vi ska jobba ännu hårdare för att komma upp igen och vinna nästa match. Det är ett litet farthinder så det är inget vi gräver ner oss för utan vi jobbar vidare, avslutar Mellström.

 

I och med förlusten tog Kristianstad över serieledningen i hockeyettan södra.

 

Relaterade artiklar