Sågverksbolaget lägger ner ett av sin sågverk

Sågningen i Emmaboda kommer att upphöra före sommaren: "Tyvärr berörs många anställda".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under hösten har Bergs Timber med säte i Nybro och Orrefors gjort en översyn av samtliga produktionsanläggningar och som en följd av detta har styrelsen under onsdagen beslutat om att sågningen vid anläggningen i Broakulla ska upphöra.

Broakulla har i dag en årsproduktion av cirka 50 000 kubikmeter sågad avara och koncernens anläggningar i Gransjö och Mörlunda kommer efter stängningen att öka produktionen med motsvarande volym.

Enligt Bergs Timbers beslut kommer sågningen i Broakulla att preliminärt upphöra före sommaren och anläggningen kommer därefter att utvecklas mot vidareförädling och logistik. För ändamålet kommer 3 miljoner kronor att investeras under hösten.

"Enheten komma att utgöra del av Bitus, koncernens svenska del av vårt nya affärsområde vidareförädling med inriktning mot förädling och träskydd", skriver företaget.

De 20 personerna som i dag är anställda i Broakulla kommer att erbjudas anställning vid den nya förädlingsverksamheten eller vid någon av Bergs Timbers anläggningar i Gransjö, Orrefors eller Nybro.

Även anläggningar i Estland påverkas där av beslutet där ett 50-tal personer kommer att få lämna företaget.

”Efter genomförandet förbättras vår lönsamhet i sågverksrörelsen samtidigt som vi ökar förädlingsverksamheten. Tyvärr berörs många anställda i Estland och vi kommer att göra vårt bästa för att hantera situationen på bästa sätt”, säger Peter Nilsson, CEO Bergs Timber.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar