Safariresan blir hennes examen

Emilia Karlsson. - Foto: Faton Pasho

Emilia Karlsson planerar safariresa till Afrika: "Perfekt läge att besöka vildmarken i Afrika och Zanzibars vita stränder".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I början av september 2017 inledde Nybrobon Emilia Karlsson sin utbildning i safari- och vildmarksguide när hon tillsammans med andra kurskamrater åkte till Tanzania och Kenya.

Via Grimslövs folkhögskola fick hon under nio veckor bland annat bestiga Kilimanjaro, studera på collage och lära sig Swahili.

Efter att hon gått klart programmet väntade en sista del innan hon kunde titulera sig safari- och vildmarksguide, nämligen att hon skulle anordna en resa. Nybrobon hann dock bli gravid emellan och kunde inte förrän nu återuppta den sista biten av utbildningen.

– Jag anordnar nu en safari och Zanzibar-resa i samarbete med företaget safariresor där jag kommer att vara reseledare under hela redan, säger Emilia Karlsson och fortsätter.

– Detta är en del av min safariguidesutbildning som jag gick förra året.

På söndag den 13 januari arrangerar hon en reseföreläsning på Friskhuset i Nybro där hon kommer att berätta lite om sig själv, resan samt upplevelserna hon har gjort.

– Det kommer att bli tio häftiga dagar om man väljer att följa med. Jag har själv valt ut destinationerna där det kommer att bjudas på vilda djur, kultur och Zanzibar med dess vita stränder, säger hon och fortsätter.

– Upplägget är som sådan att det kommer att vara tre dagar på safari och resterande dagar kommer vi att spendera på Zanzibar. Jag kommer att finnas med dygnet runt för att guide resenärerna på deras resa.

Vad är det här för resa och vilka riktar du dig till?

– Den här resan passar samtliga. Har man någon gång drömt om att besöka vildmarken i Afrika och njuta av Zanzibars vita stränder är det här ett perfekt läge att göra det, säger hon och fortsätter.

– Vi har tio platser tillgängliga och det är först till kvar. Resan är som sagt till för alla, Nybrobor, Emmabodabor, ja samtliga. Det spelar ingen roll var i landet man bor helt enkelt.

Resan går av stapeln 10 juni och Emilia är mer än redo för att visa upp det hon har upplevt innan.

– Lyckas jag med den här resan så lär det bli en resa per år har jag planerat, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.