Laddar

Så ska Nybro kommun styras – de bildar Allians

Christina Davidson (C), Tobias Callenryd (KD), Mildred Persson (M) och Ola Håkansson (L). - Foto: Faton Pasho

Presenterade sina förslag: "Vi står inför tuffa utmaningar".

delningar

Centerpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna gick under måndagen ut i en gemensam presskonferens – Nybro kommuns politiska styre går från femklövern till alliansen nästkommande mandatperiod.

– Vi har fått 23 mandat gemensamt och stärkte våra positioner från förra valet, säger Christina Davidson (C) och fortsätter.

– Vi gjorde ett bra jobb under förra mandatperioden och ville fortsätta samarbetet i alliansen.

Ni kan ju bli fällda i fullmäktige då ni inte saknar en majoritet?

– Vi hade kunnat bli fällda förra mandatperioden också men blev inte det. Vi får sikta in oss på att jobba brett, lyssna på oppositionen och jämka i vissa frågor, säger Christina Davidson (C) och fortsätter.

– Vi får leda i en minoritet, så som vi gjorde förra mandatperioden och det kommer bli en utmaning.

Hur nära var ni ett samarbete med Socialdemokraterna?

– Det var inte ens i närheten. Vi ville fortsätta och leda den här mandatperioden, likt den förra så det var inte nära, säger hon.

Alliansen har under diskussionerna tagit fram en gemensam politisk plattform för att styra kommunen under mandatperioden 2019 till 2022, satsningar som till exempel: att fortsätta näringslivsarbetet, byggnationen av lägenheter i hela kommunen och vård, skola och omsorg.

– Vi kommer att få vända på slantarna under den här mandatperioden och det viktigaste av allt kommer att vara att ha en ekonomi i balans. Samtidigt kommer vi prioritera vårt grunduppdrag med vård, skola och omsorg. Vi behöver nytt äldreboende, trygghetsboende och skola, säger Mildred Persson (M).

– Vi kommer behöva fler skolor i kommunen men i takt med det behöver vi också öka kvalitén i våra skolor. Det är viktigt att vi höjer oss på alla plan, avslutar Ola Håkansson (L).

Relaterade artiklar