Så mycket har priserna stigit på villor i Nybro på 20 år

Här är förändringen i riket och i Nybro på 20 år.

delningar

Bostadsmarknaden har omgetts av ett flertal osäkerheter det senaste året. Trots det har inte priserna påverkats något avsevärt. Men hur har prisutvecklingen på landets bostäder egentligen sett ut längre tillbaka i tiden?

Priserna på villor i landet har de senaste 20 åren stigit med 230 procent medan bostadsrättspriserna har ökat med 475 procent.

I Trelleborg kommun har priserna på bostadsrätter stigit mest med otroliga 1 774 procent de senaste 20 år. På villasidan är det istället Lidingö kommun som har haft störst ökning med 366 procent, det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

– Det är spännande att se tillbaka i tiden på den svenska bostadsmarknaden. Många kommuner såg väldigt annorlunda ut bara för 20 år sedan. Det var exempelvis inte lika vanligt med bostadsrätter i mindre kommuner som det är i dag. Tydligt är att priserna har både toppar och dalar över tid och att det är normalt på en välfungerande bostadsmarknad, säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Förändringar i samhället såsom bostadsbrist, digitala innovationer och klimat influerar hur bostäder planeras och byggs. Framöver kommer vi att ha fler alternativa boendeformer. Vi ser nya moderna familjekonstellationer och bostadsbristen i städer gör att ungdomar bor hemma allt längre. I takt med att befolkningsmängden växer, städerna urbaniseras och vi blir allt äldre kommer bostäderna behöva bli flexiblare i framtiden, säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

I Nybro kommun har villapriserna ökat med 133 procent de senaste 20 åren, vilket kan jämföras med rikets 230 procent.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar