Laddar

Så här mycket får Nybro kommun av välfärdsmiljarderna

Regeringen presenterade sin vårbudget – så påverkar det Nybro.

delningar

Under måndagen hade riksdagsmannen Karl Längberg (S), invald i näringsutskottet i förra veckan, letat sig ner till sina hemmatrakter i Nybro för att presentera regeringens vårbudget och hur den påverkar Nybroborna.

Sammanlagt investerar regeringen över 2,6 miljoner kronor i nysatsningar. Flera tunga poster som får tillskott är hälso- och sjukvården, äldreomsorgen och Polismyndigheten.

Välfärden i Sverige tilldelas totalt 1,5 miljarder kronor och av dessa kan vissa miljoner hamna i Nybro.

– Regeringens välfärdssatsning 2018 kommer att tillföra cirka 30,7 miljoner kronor till Nybro kommun under 2018, säger Längberg och fortsätter.

– Utöver det kommer det tillföras 5,1 miljoner kronor till lärarlönelyftet, cirka 900 000 kronor för extratjänster i kommunen samt 23,7 miljoner kronor för övriga tillskott som kommunen kommer kunna söka.

Vad kommer det här innebära rent krasst för kommunen? – Det kommer innebära extra händer i både vård, skola och omsorgen. Vi har fler barn och fler äldre. Vi behöver mer personal. Det är vårt stora behov, med så många nya medborgare så kommer vi behöva satsa, säger Martina Andersson (S).