I samarbete med annonsör

Så blir januari årets bästa månad

Julledigheten är över och nyårslöftena känns inte lika hoppfulla som de gjorde över vackra champagneglas. Det är januari och nu börjar ett nytt år. Mörkret och kylan kan få vem som helst att uppleva att januari är en månad som inte behövs. Men det går att göra januari till årets bästa månad genom att se den som startskottet till ett fantastiskt år. Nu är det dags att testa nya saker, jobba med motivation och fundera lite mer på mål i livet.

delningar

Vågorna piskar mot Helsingborgs hamn och det blåser isbitar i luften. Det dröjer några månader innan det blir trevligt att ta promenader utomhus igen. Besök stadens museum för misslyckande och inse att det är många som har försökt utan att lyckas. En stund i detta museum gör det tydligt att man måste våga misslyckas för att lyckas. Det här kan ge motivation och en riktigt bra start på januari för den som kanske har drömmar om att göra något nytt.

 

Mer spänning och förväntan

Då man inte kan vara utomhus så mycket som man skulle vilja så kan man alltid ge sig ut på upptäcktsfärd via dator och mobil. Skaffa VR glasögon och lev dig in i en annan värld. Du kan också ta chansen att vinna pengar på casinospel på nätet. Med hjälp av en sajt som Casumo bonus så hittar du bonuserbjudanden som gör att du kommer igång gratis med chansen att vinna på riktigt. Spel bidrar med nöje och känslan av spänning och förväntan. Det frigörs endorfiner i kroppen och så kan man ju få ett glädjerus när man snurrar fram en bra peng.

Se till att boka in lite speltid varje vecka i januari. Köp en lott till nästa stora dragning och dröm lite extra om vad du hade gjort med flera miljoner på ditt bankkonto. När man tänker positivt och lever sig in i en annan verklighet så påverkar det sinnet på ett hälsosamt sätt. Positiva tankar kan förlänga livet så betänk hur det hade känts att vinna en jackpott på flera miljoner kronor.

 

Värm kropp och själ

I januari så är det kallt från södra Sverige och hela vägen upp till Haparanda. Då behöver vi värma upp både kropp och själ. Med lite extra tid i bastu, på spa, och varm choklad i goda vänners lag så blir det här årets bästa månad. Det är ju när det är bitande kallt som man bäst uppskattar värmen ii bubbelpoolen och i bastun. Kontrasten gör att ett helt vanligt badkarsbad därhemma känns som något av det bästa som livet har att erbjuda så passa på innan det blir vår och sommar igen!

En ny plan

Då du känner dig gladare med mer dopamin i kroppen så blir det också lättare att skapa en ny livsplan. Lovade du att gå ner i vikt då klockan slog 12 den sista december? När du inser att januarikassan inte rymmer ett nytt gymkort så ska du veta att det finns bra mycket mer än spinning och styrketräning på gym för den som vill ta hand om sin kropp. Låna en hund och ta dagliga promenader. Ladda ner en gratis app för att utmana dig själv i löpning. Spring lite längre och lite fortare varje dag och håll ordning på dina framsteg.

 

En ny plan kan också handla om vad du gör på jobbet. Ta ett möte med chefen och se om det eventuellt finns utrymme för utveckling. Du skulle kunna leda ett nytt projekt i personalvård där du kommer att engagera fler som också behöver få en bättre start på det nya året. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir heter det ju. Få med dig fler och lyckas bättre med målsättningen.

Sätt upp mål för det kommande året. Kanske går det att lägga undan lite pengar varje månad till en långresa till hösten. Tankarna om resan till Australien ger samma positiva effekt som spelen. Det är väldigt viktigt att ha saker att se fram emot så ett personligt projekt som en resa eller kanske en stor fest (bröllop?!) kan få stor betydelse för hur januari upplevs. Man kan bli så engagerad i planering och i tankarna om framtiden att man inte ens märker hur januari glider över i februari. Februari årets kortaste månad och ett steg närmre våren då det blir grönt därutanför igen och man kan äta glass på utomhusserveringar…

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.