Laddar

Royal Design-grundarna från Kalmar sålde procent i bolaget för 20 miljoner

Royal Design har nyligen gjort en nyemission och fått in 20 miljoner kronor. Därmed äger Kalmargrundarna Hans Bengtsson och Andreas Ekberg nu knappt 40 procent av bolaget. I höst hoppas man på en aktienotering – och att bolaget värderas till 1 miljard.

delningar

Det är sajten Breakit.se som avslöjar att Royal Design plockat in fräscht kapital i en sista offensiv innan man ska göra en satsning mot börsen. Enligt Breakit.se så är det riskkaptialbolaget Verdane som tecknat sig för hela nyemissionen på 20 miljoner kronor. Därmed äger Hans Bengtsson och Andreas Ekberg nu knappt 40 procent av bolaget, medan Verdane kontrollerar 33,5 procent av aktierna, medan ett annat riskkapitalbolag Eequity äger 27,5 procent.

Kalmarduon Hans Bengtsson och Andreas Ekberg startade det framgångsrika bolaget – som säljer heminreddningsprodukter – 1999 och har sedan dess växt snabbt. Royal Design finns nu online på över 13 olika marknader samt nio fysiska butiker i Sverige under varumärkena Royaldesign.se och Rum21.

Till hösten går rapporterna från flera mediahåll mot att Royal Design ska noteras på börsen. Då är förhoppningen — enligt Breakit.se – att bolaget ska värderas till en miljard kronor. Under den senaste nyemissionen värderades bolaget till 645 miljoner kronor. Men med dom nya 20 miljoner kronorna hoppas ledningen att bolagets försäljning ska öka ännu mer och på så vis stegra värdet på bolaget inför börsnoteringen.

 Royal Design har sitt huvudkontor i Kalmar och sitt lager i Orrefors.