Riksdagspolitikern vill se mer samverkan

Loord vill ta bort alla stuprör som annars har en tendens att prägla myndigheter.

delningar

Han kom in i riksdagen för inte så länge sedan men har hunnit redan nu börjat göra sig ett namn i politiken på riksnivå med sina motioner. Nybropolitikern Jimmy Loord (KD) har nu lämnat in en motion om att han vill se mer samverkan.

"Det är ett tacksamt uppdrag att få ta med sig alla de erfarenheter och utmaningar jag bär med mig från min tid som kommun- och landstingspolitiker och få lyfta upp dem på en nationell nivå med möjlighet att påverka de stora samhällsstrukturerna." – skriver han i sin motion.

Enligt Loord är ett av hans mest givande uppdrag det som styrelseledamot i Samordningsförbundet i Kalmar län.

Samordningsförbundet är en samverkansmodell där Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landsting och kommuner möts för att hjälpa individer med rehabilitering och inträde på arbetsmarknaden. 

"Det som är fantastiskt är att vi i denna samverkansform tänker bort alla stuprör som annars har en tendens att prägla myndigheter. Vi samlas tillsammans kring individen och hittar tillsammans lösningar på vad vad som blir bäst. Det gör att färre hamnar mellan stolarna och kan få bra insatser direkt. Jag ser att denna form av samverkan skapar fantastiska resultat i ofta komplexa situationer, något sällan en myndighet klarar på egen hand. Därför bör riksdagen utreda möjligheten att utöka uppdraget till Samordningsförbunden." – skriver han.

Nu vill han utveckla samverkansmodellen för att klara av framtida utmaningar.

"Samhället förändras och människors behov blir allt mer komplexa vilket kräver nya former av samverkan. Varenda kommun, region och landsting har ett arbete att göra här. I Samordningsförbundet har vi en upparbetad samverkansform som fungerar utmärkt. Vi har inte råd att låta bli att nyttja den samverkansmodellen i större omfattning." – avslutar Loord (KD)

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar