Riksdagsledamoten reagerar efter skolhändelsen i Nybro

Jimmy Loord - Foto: Faton Pasho

Eleven ska ha kallat läraren för hora: "Det är en oroande utveckling".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i fredags, den 8 mars som en elev och en lärare på en skola i Nybro ska ha kommit i konflikt med varandra. Läraren ska ha samlat in elevernas mobiler inför en lektion. En elev ska då ha blivit frustrerad och kallat läraren för hora.

Nyheten fick en stor spridning inte bara lokalt utan även nationellt. Det har medfört att riksdagsledamoten Jimmy Loord (KD) som sitter i riksdagens utbildningsutskott, valt att lyfta frågan med utbildningsministern Anna Ekström.

– Antalet anmälningar om elever som kränks av sina lärare har nästan fördubblats på fem år. Det är en oroande utveckling som kräver att rollerna i skolan förtydligas. Lärarnas auktoritet riskerar att urholkas och gör arbetssituationen till slut omöjlig att hantera, säger Loord (KD) i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vi riskerar att få lärare som blir både osäkra och rädda och till slut leder det till att man inte kan upprätthålla ordning och en god undervisningsmiljö.

Loord menar att politiken har en uppgift att stärka både lärare, elever och föräldrar i deras respektive roll.

– Ett gott samarbete mellan hem och skola är grundbulten för en bra skolgång. Jag vill lyfta vikten av detta goda samarbete för att tillsammans skapa lugn och ro i klassrummen. Detta kan ske genom ett föräldrakontrakt som tydliggör skolans förväntningar på föräldrarna samt klargör lärarens uppdrag, säger Loord och avslutar.

– Med uttalade tydliga förväntningar på elever och föräldrar samt en förstärkning av lärarens uppdrag så kan vi vända den onda spiral vi ser på många skolor. Till sist är det ändå läraren som bestämmer i klassrummet, avslutar Loord som ska lyfta frågan om nationella åtgärder med utbildningsminister Anna Ekström. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar