Revanschsuget Vikings vill hitta tillbaka: "Alla måste steppa upp ett par steg"

Backen Erik Lindström vill se ett mentalt laddat Vikings när laget åker Skåne för att möta Tyringe.

delningar

Det såg ljust ut för Nybro Vikings inför derbyt förra veckan – vid vinst hade man i princip säkrat playoff-platsen och hängt av värsta konkurrenterna Kalmar HC från förstaplatsen men någon vinst blev det inte.

Derbyförlusten följdes sedan upp med en medioker insats där laget vann hemma mot Helsingborg med 6-5 efter förlängning, vilket minskade gapet ytterligare.

I fredags kom nästa tunga smäll när Vikings, överraskat, förlorade borta mot Mörrum med 2-1 i förlängning och försprånget mot Kalmar HC hade suddats bort.

När Nybro Vikings på söndagen åker ner till Skåne för att ställas mot Tyringe har man en poäng ner till Kalmar HC som har en match mindre spelad.

Ni är inne i en formsvacka – hur ska ni ta er ur den när matcherna duggar tätt?

– Alla vet vad som krävs spelmässigt. Vi måste gå ihop som en grupp och förbereda oss mentalt för det som komma skall. Vi måste prestera max för att vinna matchen mot Tyringe. Alla måste steppa upp ett par steg, det räcker inte med att någon enstaka gör det utan alla måste upp på en högre nivå, säger Erik Lindström.

Slutsprut i Vårettan södra – fyra matcher kvar på pappret på åtta dagar. Hur känns kroppen?

– Det känns väll bra i kroppen skulle jag säga. Det är skönt att matcherna är så täta, speciellt när man kommer från en förlust. Då har man varken tid att fundera eller älta det som har varit, säger Lindström och fortsätter.

– Vi vet att vi har allt i egna händer. Vinner vi alla matcher som är kvar så kniper vi förstaplatsen.

Hur ser det ut spelarmässigt inför Tyringe?

– Vi har full trupp och någon extragubbe med skulle jag tro, vilket är bra. Det är så det ska vara, när det är konkurrens om platserna. Det är nu man ska visa att man ska spela och det borde höja nivån på oss, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar