Laddar

Revanschsuget Nybro vill hitta tillbaka till vinnarspåret

Efter två raka förluster vill laget bryta den negativa trenden: "Vi måste spela vårt spel och tro på spelidén så ska det gå vägen".

delningar

Det blev en tung derbyförlust för Nybro IBK i den senaste matchen på bortaplan när Slätafly lyckades vinna med 6-5 efter förlängning.

Nybro-laget har haft en knackig säsonginledning och parkerar sig på tionde plats med fyra inkasserade poäng på fem matcher så här långt. Trots det verkar lagandan vara god.

– Trots resultatet så känns det som att vi har hittat vårt spelsystem och det känns bra. Jag har nog aldrig känt mig så trygg som jag gör den här säsongen. Så här bred trupp har vi inte haft på väldigt länge, säger backen Jonathan Rudholm.

I de två senaste matcherna har laget fallerat på mållinjen, först mot serieettan Hovshaga och som tidigare nämnt derbyförlusten mot Slätafly. 

Inför onsdagens batalj mot serietvåan Vetlanda är dock laget redo för revansch.

– Jag tror att folk underskattar oss lite för mycket och att tabellen ljuger. Vi har ett stabilt och bra lag men har saknat den lilla finishen som krävs. Det är det där lilla extra som vi saknar för tillfället, för chanser skapar vi men vi måste kunna förvalta dem med, säger Jonathan Rudholm och fortsätter.

– Bara vi spelar vårt spel och tror på vår spelidé så ska det gå vägen. Vi är ett lag som kan slå vilket lag som helst i den här serien. Vi är ett lag som ska vara med och fajtas på den övre halvan av tabellen.

Inför onsdagens hemmamatch i OG-hallen kommer Nybro IBK med full trupp.

Relaterade artiklar