Renoveringen i full gång på Stora Hotellet: "Vi har gjort rätt mycket"

Då ska plan två där Theandermålningen håller till stå färdig.

delningar

Det var i början av mars som parterna Johan Gunnarsson från Nybro Transport AB och Jonas Thuvesson från Thuveprofiler AB sammankallade till presskonferens i kommunhuset Balder.

Där meddelade parterna att man har köpt Stora Hotellet i Nybro.

Sedan övertagandet har parterna arbetat intensivt med att få igång byggnaden igen och när 24Nybro träffar Mats Gunnarsson och Jonas Thuvesson har mycket hänt inne i Stora Hotellet.

– Vi har gjort rätt mycket. Vi har bland annat blåst ut hela plan 2. Det är den våningen som kommunen kommer att hyra, säger Jonas Thuvesson och fortsätter.

– Just nu står vi dock i vänteläge beroende på att kommunen vill ha en moderniserad ventilation. För att vi ska ha det så måste fönsterna bytas ut och det får inte göras hur som helst eftersom byggnaden är K-märkt. Men vi har fått god hjälp av kommunen, de har väglett oss och det kommer snart rulla på igen. Vi vill och jobbar för att den här fastigheten ska bevaras från när den byggdes 1935 men vi vill göra det med en teknik från 2019.

Hur ser det ut gällande fönsterna?

– Vi har restaurerat de gamla fönsterna och kommer att få det mer enhetligt nu när vi kommer att göra bytet. Det kommer att bli snyggare utvändigt eftersom just nu har byggnaden tre olika sorters fönster, det är ett ihopplock av fönster kan man säga. Dock kan vi inte göra något förrän kommun och myndigheter godkänt det så det är de vi väntar på, säger Mats Gunnarsson.

När är det tänkt att kommunen ska flytta in på plan två?

– 1 januari 2020 är det sagt att plan två ska vara klar till kommunen och vi jobbar ständigt mot det målet, säger Jonas och fortsätter.

– Vi är ju vana att det ska gå snabbt när man bygger saker och jag ska vara helt ärligt, det kändes motigt i början eftersom allt tog så lång tid innan vi kunde göra något men kommunen har varit behjälpliga och hjälpt oss väldigt mycket. Nu är man mer förstående till varför vissa saker tar lite längre tid.

När plan två står färdig senare runt årsskiftet kommer de enligt Mats Gunnarsson vara väldigt fina kontorsytor.

– Jag tror inte det kommer finnas så fina kontorsytor i hela länet efter att plan två har renoverats färdigt. Där kommer Theandersalen och Fresken finnas tillgänglig. Dessutom kommer Simon Gates ljuskronor att hänga i taket, så det kommer att bli väldigt fint, säger han.

Hur ser det ut för resterande del av fastigheten. När planerar ni för att den ska stå färdig?

– Resterande del skulle vi säga semester 2020 är förhoppningen. Dock så måste vi ha en entreprenör. Är vi inte stenklara med det kommer vi att ta några djupa andetag innan vi kör vidare, säger Jonas.

Några intresserade?

– Vi har haft en del förfrågningar gällande restaurangen och i det bästa av världar hittar vi en entreprenör som kan driva både restaurang och hotelldelen, säger Gunnarsson.

När parterna basunerade ut att de köpt Stora Hotellet var det många glada tillrop.

– Vi har fått fantastiskt gensvar från alla håll och kanter. Det är många som är glada att det åter bli liv i byggnaden, avslutar Jonas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar