Laddar

Rekordmånad för svenskt byggträ: "Väldigt positivt resultat"

Södra Wood Långasjö - Foto: Pressbild

Lokala anläggningar drar nytta av rekordmånaden.

delningar

Maj blev en rekordmånad för Södras försäljning av svenskt byggträ. Södra med anläggningar i både Långasjö och Orrefors ökade sin försäljning med fem procent jämfört med samma tidsperiod förra året.

Under maj månad nådde Södras försäljning av svenskt byggträ nya rekordnivåer. Det är fjärde året i rad försäljningen ökar, och den ökar alltså från redan mycket höga nivåer.

– Det här är en tydlig trend, och ett väldigt positivt resultat. Att bygga i trä är framtiden, och allt fler ser fördelarna med detta. Det börjar sätta sig att träbyggande är det hållbara och klimatsmarta alternativet, och då får det konsekvenser i våra köpmönster, säger Fredrik Gustavson, försäljningschef Skandinavien på Södra Wood.

Efterfrågan på trä och träprodukter är stark från både bygghandel och byggindustrin. Det gäller både produkter av gran, som används framförallt som konstruktionsvirke, och produkter av tall, som används impregnerat i till exempel trall och utemiljöer.

– Det är både kunder inom proffssegmentet och hemmabyggare som vill ha träprodukter. När det gäller privatpersoner handlar det i hög utsträckning om att de vill satsa på renovering och nybyggnad i befintliga hem med hållbara produkter som dessutom är tilltalande ur ett estetiskt perspektiv, säger Fredrik Gustavson.

Relaterade artiklar