Laddar

Rastgården på Madesjöskolan snyggades till

Nu har eleverna på lågstadiet på Madesjöskolan fått en kreativare rastgård. Under tisdagskvällen samlades runt 150 elever, föräldrar och syskon och hjälptes åt att snygga till rastgården.

delningar

Det var liv och rörelse när lågstadiet på Madesjöskolan hade en aktivitetskväll på skolgården under tisdagskvällen.

– Vi har startat projektet ”Rastskoj”, vilket innebär att vi vill ha en kreativ, aktiv och engagerad rastgård. Det ska vara variation på aktiviteterna på rasten och inte bara fotboll och bandy, säger Monica Blomqvist fritidspedagog på Madesjöskolan.

Vad har ni gjort i kväll? – Vi har bland annat byggt en buss, gjort i ordning staket, målat sofforna, rensat i rabatterna, byggt leklådor och gjort iordning ett lekförråd. Framöver ska man kunna låna leksaker, spel och andra grejer, som man kan använda sig av på rastgården. Innan har alla klasser gjort låneklädnypor, där varje klass har en viss färg. De ska de använda sig av när de ska låna leksaker, säger Monica.

Runt 150 elever, föräldrar och syskon hjälpte till att snygga till skolgården. Stort intresse tilldrog sig den nybyggda bussen. Det var många som ville provåka. När 24Nybro var på plats var det sjuårige Wiggo Carlsson Holmqvist som var chaufför.

– Det bästa med bussen är att man kan tuta, brister Wiggo ut.