Pukeberg förlorade historisk match: "Skitmål"

En besviken Ludvig Ingelsson efter dagens match. - Foto: Faton Pasho

Trots att laget var en man mer på plan lyckades de inte hämta upp situationen.

delningar

Under söndagen tog Pukebergs BK emot Växjö United FC i en historisk premiärmatch i division 3. Laget inledde med en smakstart då Martin Östensson rann igenom Växjös försvar och kliniskt satte dit 1-0 för Pukeberg. Hemmalaget fortsatte att trycka på och inom loppet av en minut fick de två straffar men både Martin Östensson och Ludvig Ingelsson fick se sig besegrade av bortamålvakten.

I andra halvlek vaknade Växjö United till liv och kvitterade till 1-1 och sedan 1-2 innan Ludvig Ingelsson kunde kvittera till 2-2. Pukeberg tryckte på för att göra ett tredje mål men istället satte Växjö United spiken i kistan när dem utnyttjade ett av Pukebergs försvarsmisstag och gjorde sitt tredje mål. 

– Det var inget vidare. Det här hade vi kändes det som. Tyvärr tar vi inte nytta av straffarna. Det skulle varit två mål där. Då hade vi dödat den här matchen. Det kändes osäkert i andra, de får in en boll och sedan en till. Vi lyckas ändå kvittera och det kändes som att vi var på gång. Men så går de upp och gör ett jädra skitmål, säger Ludvig Ingelsson, Pukebergs BK.

Växjö United FC fick en av sina spelare utvisad under andra halvlek men trots att Pukeberg var en man mer lyckades de inte att hämta upp sig. 

– Tycker vi är värda minst en pinne, men tyvärr det ville sig inte. Det är bara att glömma det här nu och kör vi på som vi började matchen så tar vi nästa, säger Ludvig. 

FAKTA

Division 3 SÖ

Pukebergs BK – Växjö United FC: 2-3 (1-0)

Målskyttar Pukebergs BK: Martin Östensson, Ludvig Ingelsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar