Promenader genom Nybro ska samla in pengar till välgörenhetsprojekt

Nybroklubben startar nytt koncept: "Alla är välkomna".

delningar

Nybro Rotaryklubb med Jessica Kinnander i spetsen kommer i dagarna dra igång ett nytt koncept i Nybro kallat Rotary-tåget. I samband med det kommer Rotary att samla in 20 kronor per deltagare och tillfälle till någon av deras välgörenhetsprojekt.

– Många människor behöver i dag komma ut och röra på sig. Därför har vi planerat för att anordna en promenadrunda runt om i Nybro där deltagarna blir upphämtade av nya som en "hop-on-hop-off-buss", säger Jessica och forsätter.

– Tanken är att vi sedan går tillsammans under en timmes promenad i inkluderande tempo och samlar in pengar. Det kommer bli en symbolisk summa på 20 kronor som ska gå till något av våra projekt som vi gör varje år.

Rotary-tåget kommer att hämta upp folk som ställer upp antigen vid fasta platser eller hemma hos deltagarna.

– Vi gör det här för att samla in pengar till välgörande ändamål, nätverka och sedan komma i form under trevliga former. Den fysiska aktiviteten gör att vi tänker bättre och ökar vår kreativitet, säger Jessica.

Första tillfället är planerat till den 28 mars där starten kommer att ske vid Nybro Simhall, efter en timmes promenad avslutar sedan deltagarna med en after walk på Café Hos Oss i Pukeberg.

– Det kommer vi göra som ett test vid första tillfället. Sedan är det tänkt att vi bara ska promenera. Vi får testa oss fram helt enkelt, säger Jessica och avslutar.

– Vi har varit lite blygsamma i planeringen eftersom det är första gången vi anordnar det här. Vi har räknat med en tio personer men vi ser gärna att det blir fler. Alla är välkomna, inte bara för medlemmar utan alla.

FAKTA

Föranmälan krävs och i samband med det vilken adress ni vill bli upphämtad på, anmälan till jessica@kvalitetsbolaget.se eller sms till 0733-120977. Anmälan kostar 20 kr som går direkt till något av våra välgörenhetsprojekt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar