Laddar

Vind i seglet för Vikings: ”Flera spelare på väg in”

På tisdagskvällen höll Nybro Vikings sitt årsmöte – då presenterades flera positiva framgångar.

delningar

Ökat publiksnitt med 34 procent, ökat medlemskap med sju procent och två spelare redan klara. Beskeden under Nybro Vikings årsmöte var många och väldigt positiva.

– Vi har ökat vårt publiksnitt med 8 000 personer det senaste året vilket är en ökning på 34 procent. Nybro Vikings är hetare än någonsin, skanderade ordförande Krister Engdahl inför ett 40-tal personer på årsmötet.

Trots ett positivt resultat på 534 582 kronor för det gångna året, var inte ordförande Krister Engdahl nöjd.

– Vi har en tung bit kvar av vår ekonomiska ryggsäck som vi bär med oss från tidigare år. Så trots ett positivt resultat det här året så måste vi fortsätta jobba med att öka omsättningen. Missuppfatta mig inte fel, det här är ett fantastiskt resultat samtidigt om vi har fått draghjälp med andelslånen som har efterskänkts, sa han.

Även revisorerna tyckte att Vikings hade skött ekonomin på ett bra sätt men valde ändå att skicka med ett varningens finger för det egna kapitalet – som i dag ligger på ett minusresultat: – 1 628 809 kronor.  

– Det här är gamla synder som vi bär med sedan tidigare men vi ska arbeta med för att lösa den biten också, sa Krister.

Tre spelare klara och fler på väg in

Tidigt på tisdagskvällen levererade Vikings flera positiva besked när backen Linus Olsson blev klar för en förlängning med föreningen.

– Han är vår sista pusselbit när det gäller backsidan. Vi kommer även ge Viktor Jonsson chansen efter alla skadebekymmer han har haft. Han har ett enormt hjärta för Nybro Vikings och därför vill vi ge honom möjligheten att visa upp sig, sa tränaren Andreas Holfelt. 

Dessutom kunde Holfelt tillsammans med assisterande tränaren, Jerker Jonsson, som för övrigt förlängt sitt avtal med Nybro Vikings, avslöja att föreningen är överens med två spelare.

– Vi har en forward klar som vi väntar ett klartecken ifrån. Från vår sida är allt klart, det är bara spelaren som ska godkänna övergången. Sedan har en center varit klar för oss sedan en tid tillbaka men på grund av några omständigheter kan vi inte presentera honom innan midsommar, sa Andreas.

Även Kristianstads toppforward Fredrik Hetta, som 24Nybro rapporterade om för drygt en månad sedan ska fortfarande vara het för klubben.

– Vi väntar med spänning på Fredrik. Han var utomlands när vi pratades vid i förra veckan och sa att Nybro ser fortfarande positivt ut. Dock är ingenting klart på den fronten.

Truppen inför säsongen 2017/2018 saknar dock en center och en ytterforward innan den kan kompletteras.

– Vi måste ha tålamod med det vi gör. Hittar vi inte en center till kan vi vänta tills vi går på is. Det brukar vara så att de allsvenska lagen dumpar några spelare innan säsongen börjar, som vi förmodligen kan nypa då, sa tränaren Andreas Holfelt.

Under årsmötet valdes Krister Engdahl till ett nytt år som ordförande och den gamle Vikings-legendaren, Henric Gustavsson till vice ordförande.

Relaterade artiklar