Populära matfesten Smaka på världen expanderar

Susanne Stockman och Anette Friberg. - Foto: Faton Pasho

Presenterar tre nyheter inför årets evenemang.

delningar

För elfte året i rad anordnar Nybro kommun tillsammans med Nybro Bostad AB och Nybro Energi Smaka på Världen den 7 juni på torget i Nybro.

Det var länge osäkert om samarbetsparterna skulle arrangera det populära eventet i år men efter påtryckningar av bolagen så blev det tillslut av.

– Egentligen skulle vi inte ha något Smaka på världen i år men bolagen låg på och ville verkligen se ett event i år med, säger Susanne Stockman och fortsätter.

– Smaka på världen har blivit en folkfest och är ett jätteviktigt arrangemang för Nybroborna. Både Nybro Energi och Nybro Bostad vad noga med att poängtera att de ville satsa på det här evenemanget.

21 länder från världens olika hörn kommer, som tidigare år, bjuda på kryddstark mat och rätter så som kebab, pizza, couscous, hummus, grönsaker och massor av annat.

Nytt för är att eventet tidigareläggs en timme från klockan 15.00 för att bjuda in barnen.

– Vi kommer att satsa mer på barnen i år i form av Smaka på mitt barnkalas, där Nybro bibliotek kommer att anordna en pysselstund. Barnen kommer att få måla flaggor, pyssla och göra andra dekorationer till sitt egna tält på torget, säger Anette Friberg, projektledare och fortsätter.

– Sedan är tanken att vi ska ha en musik- och dansparad från biblioteket till torget klockan 15 tillsammans med folkdanslaget.

Förutom barnen blir det i år även en liten scen på torget med musik, sång och dans samt prova på aktiviteter med Smaka på kulturen.

Vi har glömt bort lite varför man startade det här eventet och vill gå tillbaka till det. Den här dagen handlar om integration och möten mellan människor. Vi vill knyta ann så att folk får ett utbyte av mat, kultur, gemenskap och upplevelser, avslutar Anette.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar