Laddar

Politikern pressar Trafikverket: ”Det är inte okej”

Området hårt drabbat utav olyckor.

delningar

I oktober satte Kristdemokraternas riksdagskandidat Jimmy Loord igång debatten om att Kalmar län har minst antal mil draget viltstängsel i landet i kombination med en av landets högsta viltolycksstatistiker.

– Statistiken är tydlig. Viltstängsel räddar liv och det är märkligt att frågan inte varit mer prioriterad i Kalmar län, sa han till 24Nybro.se då.

Under sin första riksdagsmotion presenterade Loord om att en ändring borde ske. När nu viltolycksstatistiken för 2017 presenterats så noterade politikern att Kalmar län under 2017 hade det högsta antalet viltolyckor på fem år.

Med detta som bakgrund väljer riksdagskandidaten Jimmy Loord att skriva ett öppet brev till Trafikverket för att ställa ett antal frågor om den ogynnsamt eskalerande situationen i Kalmar län. 

– En av mina viktigaste frågor till Trafikverket handlar om varför Kalmar län blir bortprioriterat när det kommer till denna sortens infrastruktur. Vi vet att viltstängsel räddar liv. Kalmar län har bara 7 mil draget viltstängsel i jämförelse med Kronoberg som har 23 mil. Kalmar hade år 2017, 4444 registrerade viltolyckor vilket då kan jag jämföras med Kronobergs 2895 st. Det är tydligt att viltstängsel gör skillnad, säger Loord (KD).

Regionstyrelsen samt ett antal kommuner i länet har i sitt yttrande över den nationella transportplanen påtalat vikten av mer viltstängsel i länet.

– Det är inte okej att Kalmar län blir bortprioriterat i förhållande till övriga landet, det är en ordning som behöver brytas. Därför väljer jag nu att i ett öppet brev ställa tre skarpa frågor till Trafikverket med en förhoppning att frågan ska röra på sig. Det är en viktig fråga som ytterst handlar om trygghet, säkerhet och hälsa för länets invånare. Men den handlar också om att Kalmar län är viktigt, avslutar Loord (KD).

Relaterade artiklar