Laddar

Polisområdet varnar för bedrägerier

Brev skickas ut– kan bli dyra avtal.

delningar

Det är i ett inlägg på Facebook som polisområde Nybro nu varnar för bedrägerier. Det handlar om brev från två företag: Bolagsupplysningen och Företagsopinion.

– Har du fått något av dessa brev och erbjudanden i brevlådan? Var uppmärksam eftersom det är rena lurendrejerier, skriver polisen på sin Facebook.

Brev från företaget Bolagsupplysningen har tidigare förekommit i området, men är enligt polisen återigen ett problem. Enligt polisen kommer huvudmännen för företagen ifrån de baltiska staterna.

– Det förstnämnda företaget Bolagsupplysningen är en gammal tråkig bekant som vi varnat för tidigare. Men det tål att upprepas: skriver man under ”erbjudandet” blir man fast i ett mycket kostsamt avtal, skriver polisen.

Det andra brevet som kommer från Företagsopinion menar polisen är nytt.

– Det andra företaget Företagsopinion är nytt och mer lömskt utformat som en ”opinionsundersökning.” Ämnet för undersökningen är också högaktuellt och handlar om exempelvis trainee- och instegsarbeten för nyanlända. Har du fyllt i uppgifterna så är du fast i ett kostsamt avtal här också, skriver polisen.

Har man fått hem ett brev från något av företagen bör man slänga dem i papperskorgen meddelar polisen. Har man redan skrivit på och skickat iväg bör man bestrida fakturan och hänvisa till att det är ett bedrägligt tillkommet avtal.

Relaterade artiklar