Polisens uppmaning: ”Sluta varna vid kontroller” - Nyheter i Nybro - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Polisens uppmaning: ”Sluta varna vid kontroller”

Vill att allmänheten ska sluta varna.

delningar

Det är Lokalpolisområde Nybro som nu går ut på sin Facebook-sida med ett inägg.

– Läser om hur kollegor runt om i landet beskriver samma problem och det känns rent ut sagt obegripligt att det fortsätter. Saken det gäller är vid de tillfällen då vi upprättar våra kontroller och somliga fortfarande varnar andra fordonsförare för våra kontroller genom att blinka på mötande fordon, skriver polisen.

Polisen menar att man genom att varna kan hjälpa alkohol/drovpåverkade förare, förare som har bilen full med stöldgods eller förare som kanske är efterlysta för brott. Och uppmanar allmänheten att tänka om.

– Mig veterligen så i samband med att man fick sitt körkort i handen så innebär det också att jag och ingen annan ansvarar för sin egna körning. Den som varnar för våra hastighetskontroller, är också den ibland som ropar högt över att folk kör som idioter, det rimmar illa, skriver polisen.

De skriver också att allmänhetens hjälp är ovärderlig för polisens arbete.

– Att varna som beskrivet ovan är inte att hjälpa oss att få bort de kriminella från vägarna, det är istället att stjälpa, avslutar polisen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Gran Canarias pärlor

Gran Canaria har i årtionden varit ett av de resmål svenskar föredrar. Här finns det fler än 80 stränder, allt från ganska otrevliga stränder med vass lavasten till underbart dolda remsor av mjuk sand.