Polisen varnar för ungdomarnas nya lek: "Fullkomligt livsfarligt"

Foton: Agneta Forssén, Mostphotos / Niklas Larsson, Bildbyrån

Polisen går ut och varnar för leken som sprider sig över landet: "Det här beteendet är inte acceptabelt".

Du och 14 andra har reagerat på denna nyheten

delningar

Under den senaste tiden har en ny livsfarlig lek florerat bland ungdomar på flera håll i landet. Leken beskrivs som ett så kallat "chicken race" och går ut på att ungdomar kastar sig framför fordon som tvingar dem att tvärnita. Den som väjer sist vinner.

Ett fall av leken har rapporterats in i Helsingborg. Det hela skedde för någon vecka sedan när ett blåljusfordon var på väg på ett uppdrag i Helsingborgs kommun. Fordonet, som hade både ljus- och ljudsignlaer på, var på väg förbi en busshållsplats där flera ungdomar uppehöll sig. Plötsligt ska en av ungdomarna ha sprungit fram till motsatt körbana där räddningsfordonet kom körande i drygt 120 kilometer i timmen. Ungdomen ska därefter ha sprungit fram till mittvajern med avsikt att hoppa över.

Utryckningsfordonet ska ha bromsat kraftigt och signalerat vilket fick ungdomen att tveka och springa tillbaka till sina kompisar som stod och filmade.

Polisen ryter nu ifrån. "Det här beteendet är inte acceptabelt och framför allt fullkomligt livsfarligt. Inte bara för individen utan också för blåljuspersonalen. Föraren bedömde det som ett "chicken race" för att se vem som vågade komma närmast fordonet. Vi behöver inte nämna mer i detalj vad en kollision mellan ett fordon på flera ton i 120 kilometer i timmen och en oskyddad människa innebär... inget att skratta åt i alla fall", skriver polisen i nordvästra Skåne i ett inlägg på Facebook.

Blåljusuppdraget kunde därefter slutföras utan ytterligare fördröjning, meddelar polisen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar