Laddar

Polisen: "Stort mörkertal på bilister påverkade av droger eller alkohol"

Lokalpolisområdet Nybro reagerar efter senaste tidens poliskontroller.

delningar

Mörkertalet bland påverkade bilister av alkohol och droger har länge varit stort ute på våra vägar, något som fått lokalpolisområdet Nybro att gå ut med ett Facebook-inlägg om det.

– Vem möter jag i trafiken? En fråga man kanske ställer sig ibland då man reagerar över någon annans körsätt. Frågan är befogad och med den vetskapen man har från yrket så blir man lätt mörkrädd då vi vet hur många vi har ute på våra vägar påverkade av droger eller alkohol, och då är mörkertalet stort, skriver lokalpolisområdet och fortsätter.

– Att även hastigheten har stor inverkan på följderna vid olyckor är inget nytt. Att överskrida hastigheten med 25 procent ökar risken för en dödlig olycka nästan tre gånger, statistiskt sett. Lägg även till de förare som då även är påverkade så har vi fler riskfaktorer såsom bristande manöverförmåga och omdöme.

I måndags hade polisområdet en kontroll på landsväg 120 i höjd med avfarten mot bland annat Örsjö. Under tiden polisen stod på platsen blev hela 14 stycken rapporterade för överträdelser varav fyra blev av med körkortet på plats.

– Av dessa kunde även en misstänkts rattfyllerist fortsatta färd stoppas då mannen kontrollerades i denna kontroll och numera är misstänkt för rattfylleri, avslutar polisen.

Relaterade artiklar