Polisen ryter ifrån: "SLUTA MED DET"

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån. - Foto: Bildbyrån

Har fått nog – går ut med Facebookinlägg. "Var efterlyst för försök till mord".

9 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Denna vecka är det fler poliskontroller än vanligt ute på vägarna runtom i hela landet. Anledningen är att det är polisens nationella trafikvecka – denna gång med fokus på hastighetsöverträdelser.

Att bilister varnar varandra genom att blinka med helljuset är ingen ny företeelse, men det har gjort att polisen nu ger en viktig påminnelse till trafikanter.

Polisen gick under torsdagen ut med ett inlägg på Facebook där man ryter ifrån mot hur bilister varnar varandra. En patrull som gjorde en insats under gårdagen skriver följande:

"En person stoppades också i en av våra kontroller som var efterlyst för försök till mord samt efterlyst för grov misshandel och detta för mig in på ett lite allvarligare ämne", skriver polisen och fortsätter.

"Under dagen fick vi höra från olika trafikanter som vi hade inne i våra kontroller att de mötts av fordon som blinkade med helljusen mot dem innan vår kontroll. Till er som gör detta i tron att ni gör någon välmening vill vi säga SLUTA MED DET!"

Det är inte första gången som polisen går ut och varnar för riskerna med att "hjälpa" medtrafikanter genom att varna för poliskontroller. I det här fallet blev det dock extra påtagligt varför det är så viktigt att inte hindra polisen från att stoppa andra trafikanter.

"Den person som nu sitter i vårt förvar, efterlyst för försök till mord och grov misshandel, hade med stor sannolikhet inte suttit där om denna person mött just dig som blinkade med helljus", skriver polisen och fortsätter:

De personer som inte vill ha med oss att göra är väldigt uppmärksamma på alla signaler som kan tolkas som att det är en poliskontroll längre fram på vägen. Och jag kan lova dig att denna person inte sakta bromsar in för att hitta en lämplig plats för att vända på vägen utan i många fall blir det tvärbroms utan någon som helst hänsyn till dig, övriga trafikanter och trafikregler för att komma undan", skriver polisen avslutningsvis.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar