Polisen ryter ifrån: "Försvårar vårt arbete"

Foto: Arne Forsell / Bildbyrån.

På sociala medier går polisen nu ut med en uppmaning.

14 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är vanligt förekommande att trafikanter "varnar" varandra när de stöter på poliser ute på vägarna. Det har polisen tröttnat på och i ett inlägg på Facebook ryter nu polisen Johanna ifrån.

"När du varnar en annan trafikant kan du försvåra vårt arbete mot grov brottslighet", skriver hon på Polisen Västmanlands Facebooksida.

Det handlar oftast om att trafikanter signalerar till varandra genom att blinka med helljuset.

"Jag kan tänka mig att det sker för att folk tänker att hastighetsöverträdelser kan bli dyrt och därmed vill vara ”snälla” och varna andra. Men tänk då på att vi kan stå just på den platsen för att vi har fått tips om att en misstänkt rattfyllerist. Eller någon som transporterar ett vapen. Eller att en person precis har köpt narkotika och kommer passera oss inom kort", skriver polisen Johanna och fortsätter:

"Vill du hjälpa oss att få fast dessa personer? Snälla varna inte andra trafikanter nästa gång du kör, så gör du vårt arbete lite lättare!".

Samtidigt besvarar polisen den kritik som inkommit mot att polisen i bland går ut och informerar i förväg om särskilda insatser.

"Ibland går vi själva ut med information om vilka platser vi upprättar trafikkontroller på, det sker av andra taktiska skäl så låt oss själva avgöra när vi vill berätta om kontrollerna", skriver hon avslutningsvis i inlägget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar