Laddar

Poängspelare in på tryout – backtalang klar för Vikings

Nybro Vikings har gjort klart med ett nyförvärv, en förlängning och en spelare på tryout.

delningar

Nybro Vikings fortsätter att förstärka laget inför kommande säsong. Den senaste att skriva på för klubben är 21-årige Fredrik Falk från Väsby IK.

– Vi har gjort klart med en tvåvägsback som passar bra in i det vi har letat efter. Det ser bra ut på backsidan så det känns bra, säger tränaren Andreas Holfelt. 

Den 21-årige backtalangen Falk stod för en stark säsong i division 1-laget Väsby, där han på 36 matcher noterades för 18 poäng. Tack vare det fick 21-åringen förtroendet att spela fem matcher i hockeyallsvenskan med AIK.

– Det ska bli väldigt spännande att flytta ner till Nybro då jag har fått en väldigt bra bild av organisationen. Nybro har en stark säsong bakom sig och det ska bli roligt att vara med och bygga vidare på det, säger Fredrik Falk.

Nybro Vikings plockar även in en ung center på ett tryout-kontrakt från Nacka.

– Vi plockar in centern Alex Ek från Nacka på ett tryout-kontrakt. Han stod för 29 poäng på 31 matcher förra året. Anledningen till att vi kör ett tryout-kontrakt är för att vi vill ge oss en möjlighet att titta på honom. Han kommer vara här i drygt en månad, säger Andreas Holfelt.

Har ni några fler på ingång? 

– Vi har förlängt kontraktet med Victor Bohman. Han har opererat sin axel och kommer inte vara stridsduglig förrän i mitten av september. Dessutom försöker vi få till ett avslut med backen Linus Olsson och där ser det bra ut. I det långa loppet så kommer vi söka efter ett par centrar och forwards till, avslutar Holfelt.

Relaterade artiklar