Laddar

Poängkungen redo att sänka Kallinge: ”Stor revanschlust”

Toppmatch i hockeyettan när Nybro Vikings tar emot serieettan Kallinge/Ronneby under lördagen.

delningar

Fri entré, två topplag och en poängkung som söker revansch efter senaste förlusten. Förutsättningarna inför lördagens hockeyfest mellan Nybro Vikings och Kallinge/Ronneby är goda.

Gästerna Kallinge kommer till Liljas Arena med tio raka vinster i hockeyettan och har gått som tåget sedan laget förlorade hemma mot Nybro Vikings i Soft Center Arena med uddamålet 5-4.

Då hette segerorganisatören Fabian Ilestedt som stod för ett hattrick i matchen. Till lördagens batalj är poängkungen och nyförvärvet Johan Järlefelt sugen på att sänka serieettan.

– Det ska bli jättekul. Vi har stor revanschlust från förra matchen. Dessutom är det en lördagsmatch med förmodligen mycket publik på läktaren, så vi är taggade, säger han.

 

Själv har Nybro Vikings bäste poängplockare så här långt stått för 2 mål och 11 assist på 13 matcher.

– Jag har kommit in i det bra. Jag har fått bra förtroende från Andreas Holfelt och Jerker Jonsson så det känns bra. På senare tid har det gått knackigt för laget och personligen tycker jag det har gått helt okej. Det går att få ut mer av mig, säger Johan.

Kallinge/Ronneby har inkasserat en förlust under ordinarie tid och den kom mot er. Vad ska ni göra för att plocka tre poäng på lördag? – Det krävs stort tålamod i egen zon. Kallinge är ett bra lag som har tio raka segrar. Det gäller att ha ett stort tålamod i egen zon, ta tillvara på chanserna framåt och hålla tätt bakåt, avslutar Järlefelt.

Relaterade artiklar