Planskild korsning på väg 25 kan dröja: "Vi är angelägna om att få en tillfällig lösning"

Kommunen bjuder in Trafikverket för att diskutera lösningar för korsningarna vid Smedstorp och Glasporten.

delningar

Efter dödsolyckorna vid korsningarna Glasporten och Smedstorp på väg 25 har flera röster höjts för att göra vägen säkrare för bilisterna. Kommunen har sedan något år tillbaka kämpat frenetiskt med att få till en lösning för korsningarna men inte fått Trafikverkets uppmärksamhet fullt ut.

När den senaste dödsolyckan inträffade vid Smedstorpskorsningen där två personer omkom i en personbil efter att ha krockat med en lastbil under julhelgen, agerade kommunen återigen.

I en skrivelse till Trafikverket vill nu Nybro kommun få till en överenskommelse om snabba åtgärder för att öka trafiksäkerheten.

- Vi har bra dialog med Trafikverket angående en långsiktig lösning. Trafikverket har gjort en så kallad åtgärdsvalstudie för att analysera situationen. Analysen visar att en planskild korsning är den bästa lösningen för framtiden. Detta kommer vi tillsammans att jobba för men det är en lång process och regeringen som slutligen avgör frågan, skriver kommunalråd Christina Davidson (C) i ett mejl till 24Nybro och fortsätter.

– Från Nybro kommun ser vi ett stort behovet av att få vägsträckan säkrare fram tills en planskild korsning är på plats. Här vill vi nu diskutera olika lösningar med Trafikverket.

När kan en sådan lösning tidigast ske i så fall?

– Den planskilda korsningen är som sagt en lång process och det kommer troligen att ta cirka 10 till 15 år. Därför är vi angelägna om att få en tillfällig lösning som minimerar olycksrisken på vägsträckan. Det är därför vi nu har bjudit in Trafikverket för att diskutera, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar