Laddar

Petersson matchhjälte när Mörbylånga vände mot Vimmerby

Två matcher spelades i onsdagens lokalfotboll. Se resultat och kommentarer från båda på 24Kalmar.

delningar

Division 6 Emmaboda

Alsjöholm – Orrefors 0–2 (0–1)

Målskyttar, Orrefors: Babak Taleb, Ing Ackewald.

Woriya Dodkanlou, tränare Alsjöholm: ”Vi stressar med bollen för mycket. Vi äger första 20 minuterna av matchen och första kvarten i andra, resten blir det tjonga och vi etablerar inget spel. Det var en tråkigt match överlag – gnälligt och en massa tjafs”.

Emil Ejermo, assisterande tränare Orrefors: ”Egentligen gör vi ingen bra match. Vi går in i halvtid med 1–0-ledning trots att de är det bättre laget. I andra har vi en solid defensiv och släpper inte till några målchanser. I stället sätter vi dit ett mål till och avgör matchen”.

Bäste spelare, Alsjöholm: Tobias Petersson, Rustam Osmanov.

Bäste spelare, Orrefors: Målvakten Oskar Hansson.

 

Division 3 östra dam

Vimmerby B – Mörbylånga 1–2 (1–0)

Målskyttar, Mörbylånga: Josephine Larsson, Angelica Petersson.

Sara Erlandsson, tränare Mörbylånga: ”Vimmerby hade det bästa laget för året, dessutom var vi inte vana vid konstgräset – bollarna stack och planen var jäkligt stor. I första halvlek gör vi det inte bra alls. Vi får inte ihop försvaret och det känns energilöst. I paus sa vi att vi skulle steppa upp och andra halvlek var helt annorlunda. Då styrde vi och skapade chanser, hörnor och stolpskott. Det var skönt att vinna till slut. Bussresan hem blir lite enklare då”.

 

Bästa spelare, Mörbylånga: 2–1-skytten Angelica Petersson.