Pehrsson: "Vi har en starkare trupp idag än i augusti"

Kalmar FF:s tränare, Magnus Pehrsson. - Foto: Carl Winsth

Åtta externa och totalt tio spelare in i Kalmar FF under transferfönstret. "Vi har gjort ett bra arbete".

delningar

Supportrarna har alla pratat om och suktat efter samma sak under transferfönstret: en forward. När Kalmar FF kallade till presskonferens under måndagen presenterades inte bara en, utan två stycken. 24-åriga brasilianaren Maxwell och 30-åriga Marockanen Moestafa El Kabir.

– Vi har gjort ett bra arbete och jag tycker att, det man ska mäta är hur truppen var i förra fönstret och hur truppen är nu och då tycker jag, även om jag inte var ansvarig tränare förra året, att vi har en starkare trupp idag än i augusti. Vilket är ett gott tecken, säger Kalmar FF-tränaren Magnus Pehrsson.

Moestafa El Kabir gjorde stor succé för BK Häcken säsongerna 2013 och 2014 när han gjorde 19 mål 32 matcher.

– Hade det inte varit en kontraktssituation i Turkiet hade han inte kommit tillbaka till Allsvenskan. Men nu blev det en sådan situation där vi behövde en spelare som kunde hjälpa oss direkt. Han har också ett cv som talar för sig självt i Allsvenskan och han behövde en plattform där han känner igen sig.

–Han har varit tidigare i Sverige och gjort det bra. Vi behövde få in honom och det var en bra matchning. Det är bara att få in honom i lagets sätt att spela så fort som möjligt.

Har ni alla verktyg ni behöver nu?

– Vi har spetsat till backlinjen, mittfältet och nu dessutom längst fram. Det gör att laget blir bättre och det gör att befintlig spelartrupp måste vara ännu mer på tårna, att alltid göra sitt bästa. Konkurrens är alltid bra, för det tar fram det bästa ur alla.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar