Partiet vill se en naturlig mötesplats mellan äldre och yngre

Svedin: "Vi vill att de äldre och yngre ses över åldersgränserna".

delningar

Några kommuner i landet har testat konceptet tidigare och fått lyckade resultat. Nu vill Sverigedemokraterna införa samma system i Nybro där man låter pensionärerna få äta lunch i skolmatsalarna.

– Vi tänker väl att om man kan få äldre och yngre att ses över åldersgränserna så är det bra. Det har testats i andra kommuner där äldre får äta i skolmatsalen och gett positiva resultat, säger Johnny Svedin (SD).

I en motion till kommunfullmäktige redogör partiet för fler fördelar med systemet. Dels genom att de äldre garanteras en näringsrik och fullvärdig kost och dessutom att det skulle gynna integrationen och förankringen i samhället.

– Med ett system likt detta är chansen större att äldre och yngre pratar med varandra. Det blir en naturlig träffpunkt där man samverkar kring åldersgränserna, säger Johnny och avslutar.

– Det skulle förbättra den sociala aspekten och vi skulle få se fler möten mellan äldre och yngre personer. Det är viktigt att ses och umgås och det är något vi måste hitta tillbaka till.

Partiet förslår i sin motion att kommunen undersöker möjligheterna och inför det om det skulle visa sig vara kostnadseffektivt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar