Partiet uppmanar Nybroborna att elda sina röstkort till EU-valet

Johan Karlsson från Kommunistiska partiet grillar sitt röstkort till EU-valet. - Foto: Faton Pasho

Johan Karlsson: "Spelar ingen roll om det är 750 kommunister eller nazister som sitter i EU-parlamentet. Vi har ingen chans att påverka ändå".

9 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

EU-valet närmar sig med stormsteg. På söndag väntas de svenska väljarna lägga sin röst när det vankas val.

I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet de kommande fem åren. Totalt är det 751 ledamöter varav 20 från Sverige.

Inför valet på söndag går nu det Kommunistiska partiet i Nybro ut med en uppmaning till samtliga Nybrobor.

– Vi uppmanar folk att komma till Nybro torg på lördag och grilla upp sitt röstkort hos oss. I utbyte för sitt brända röstkort så kommer man att få en korv med bröd och dryck, säger Johan Karlsson.

Varför eldar ni upp röstkorten för?

– Vi menar på att det inte finns något demokratiskt med EU. Som EU-parlamentariker kan du för det första inte lägga motioner utan det är komissionen som gör det, säger Joakim Nyström och fortsätter.

– Det enda din röst leder till är ökat valdeltagande, vilket EU-eliten använder som bevis för att det finns folklig legitimitet bakom Bryssel-makten. I samtliga EU-val hittills har en stor majoritet av arbetare och folket utanför storstadskärnorna valt att bojkotta valet. Därför vore det bästa för svenska folket och Sverige om landet lämnar EU.

Men vore det inte bättre att lägga en röst för kommunisterna? Nu får ju andra partier en större andel av rösterna.

– Det spelar ingen roll om det är 750 kommunister eller nazister som sitter i EU-parlamentet. Vi har ingen chans att påverka ändå. Därför väljer vi att låta bli att rösta för en union för storföretagen, säger Johan och fortsätter.

– Vi vill att Sverige drar sig ut ur EU, en SWEXIT för att få tillbaka rätten att använda våra grundlagar igen.

Ni vill alltså ha ett urträde ur EU. Hur ser du på bland annat det här med den fria rörligheten som EU har bidragit med?

– Jag är inte så pass gammal men om jag minns rätt så kunde jag och min familj resa rätt fritt i Europa även innan EU, säger Johan Karlsson och avslutar.

– Den fria rörligheten i EU har även bidragit med större rörlighet för vapen, narkotika och trafficking eftersom EU har raserat det svenska gränsskyddet. Därför uppmanar vi nu Nybroborna att komma till torget på lördag för att elda sitt röstkort, som en protest mot EU.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar