Laddar

Parkeringsfrågan långt ifrån avgjord: ”Visar att det tas på allvar”

Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden tog beslut om ny parkering vid Liljas Arena.

delningar

24Nybro skrev i mitten på oktober att Nybro Vikings lämnat in ett förslag om fler parkeringar på en liten yta vid Joelskogen. 

– Tidigare fanns det möjligheter till parkering mitt emot arenan. Nu är det hyresfastigheter där. Detta har gjort att besökarna i huvudsak får parkera på gatorna runt ishallen, skrev föreningen i en skrivelse till kommunen.

 

Behovet för parkeringar i närheten av Liljas Arena har sedan dess inte minskat. A-laget är med i toppstriden av hockeyettan och allt fler personer besöker hallen under hemmamatcher.

På tisdagens teknik- och samhällsbyggnadsnämndens möte togs ärendet upp. Något som gav två olika besked.

– I detta läget är beslutet nej men vi kommer skicka med förslaget vidare till Nybro stads fördjupade översiktsplan, Linnésjöområdets och Sport och fritidsprogrammet, säger Lennart Storm (S), vice ordförande i nämnden.

För Nybro Vikings ordförande Krister Engdahl var det dubbla beskedet positivt.

– Det visar ju bara att man inte har förkastat vårt förslag. Nu gäller det för oss att inkomma med flera argument varför Nybro största idrottsanläggning ska ha fler parkeringsplatser, säger han och fortsätter.

– Jag tycker det är jättebra att frågan tas på allvar av politikerna. Vi kommer inte ge upp bara för det här beslutet. Jag är hoppfull om att vi ska få till något i framtiden.

Nybro Vikings förslag kommer enligt nämnden att vara med i behandlingen av Nybro stads fördjupade detaljplan som ska vara färdig någon gång under nästa år.

 

 

Relaterade artiklar