Laddar

Över 200 000 flög från Kalmar

Kalmar Öland Airport har summerat 2015 års siffror – som visar på nytt rekord. 9000 fler tog flyget från Kalmar under året än året dessförinnan.

delningar

Att allt pekade mot rekord för Kalmar Öland Airport under 2015 var ganska givet. I december skrev till exempel 24Kalmar om Kalmarflyg som under året slagit passagerarrekord på sträckan Kalmar – Bromma.

Nu har flygplatsen sammanställt sina siffror – och kan konstatera en fyra-procentig ökning av antalet resenärer under året som gått.

Totalt har 222 617 passagerare passerat flygplatsen – en ökning med 9000 från året dessförinnan.

Förklaringen till det ökade flygresandet från Kalmar kan också hittas i de många avgångarna till Stockholm, tror Kalmar Öland airports vd Ronny Lindberg:

– Det finns flera orsaker men vi är på det klara med att flygbolagens utökade kapacitet och kompletta tidtabell till Stockholm, med upp till 8 dagliga avgångar, till såväl Arlanda som Bromma, är en starkt bidragande faktor. Vi har också ett mycket lojalt regionalt näringsliv som i möjligaste mån väljer att resa från sin hemflygplats, vilket är oerhört viktigt för oss.

Men tillväxten gäller inte bara reguljärflyg utan också charter. Charterdestinationerna har också utökats under året – som ett svar på en utökad efterfrågan från Kalmarresenärerna. Under 2016 kommer det gå att flyga direkt till bland annat Mexiko, Kreta, Rhodos och Sardinien.

– Flygbolagen och researrangörerna satsar på Kalmar, nu gäller det att folk fortsätter resa också, så att vi får behålla det fina utbudet, säger Karin Lagerlöf, affärsutvecklare på Kalmar Öland Airport.

Relaterade artiklar