Laddar

OG Ohlsson bygger nytt i Nybro – avtalet undertecknades idag

På torsdagsförmiddagen undertecknades exploateringsavtalet, med krav på byggnation, mellan Nybro kommun och OG Ohlsson som innebär att tre nya lägenhetshus kommer uppföras på den stora grusparkering vid Svartegöl. Byggstart beräknas bli hösten 2016.

delningar

– Det kommer bli ett lyft för Nybro med de här nya lägenheterna om man jämför hur det varit med den stora grusplanen tidigare. Vi är jätteglada över att OG Ohlsson valt att satsa här, säger exploateringssamordnaren Emma Tillback som är delaktig i processen från Nybro kommuns sida.

Nu kommer detaljplanen för området att ändras. Den nuvarande detaljplanen tillåter endast en fastighet på området medan OG Ohlsson vill låta uppföra tre hus om två eller tre våningar.

– Det kommer bli någonstans mellan femton och tjugo lägenheter om allt går som det ska. Processen så här långt har gått bra och nu kan vi bara invänta den nya detaljplanen, förklarar Henrik Albrektsson, vd vid OG Ohlsson.

Initialt är det tänkt att dessa hus ska bestå av hyreslägenheter. Men bostadsrätter är ännu inte uteslutet, berättar Albrektsson.

– Det kommer bli tvåor, treor och någon fyra. Det kommer dock inte blir några ettor i det här bygget. Nu är processen igång och här närmast är det Nybro kommun som ska göra sitt innan vi kan fortsätta med vårt, säger han.

Hur känns det att man kommit så långt att man nu undertecknat exploateringsavtalet? – Det är skönt givetvis. Men det är mycket jobb kvar innan det börjar bli något utav det.

Går allt enligt planerna beräknar OG Ohlsson kunna starta bygget av de nya fastigheterna hösten 2016. Sedan tidigare har man bland annat byggt lägenheter på Borgmästaregatan i Nybro. Dessa stod klara 2007.

I samband med att exploateringsavtalet skrevs under köpte Nybro kommun tillbaka en bit mark i Paradiset som OG Ohlsson köpt för ett antal år sedan. Men det var enligt plan menar Henrik Albrektsson.

– Vi köpte tomten för några år sedan men har kommit fram till att den helt enkelt är för liten. Och enligt avtalet så skulle Nybro kommun nu köpa tillbaka den så det är inga konstigheter, säger han.