Obesegrade Vikings tvingades till förläning av seriejumbon

Nybro Vikings fick det tufft hemma mot Halmstad Hammers. Robin Wengdahl blev matchhjälte med sitt 3-2 mål.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Seriejumbon Halmstad Hammers åkte till Nybro för att möta serieledarna Vikings i vårettans femte omgång. Det var inte många som på förhand trodde att Hammers skulle skaka om obesegrade Nybro men så blev fallet.

Efter en sömnig första period i Liljas Arena, hettade till ordentligt i andra. När hemmalagets Robin Kokkonen fick besöka utvisningsbåset tog Hammers tillfället i akt att spräcka nolla på Pavel Krajcovic. Forwarden Melker Iversen klippte till direkt och fick se pucken smita förbi Krajcovic båda ben.

Hemmalaget Nybro Vikings vaknade till liv och efter en forcering kunde Martin Olsson kvittera omgående bakom en storspelande Jacob Crespin i mål.

Andra perioden fortsatte sedan med slagsmål, dramatik och en rad utvisningar. Det var hett ute på isen och spelarna stångades ordentligt. Serieledarna Nybro kunde dock gå ut till pausvila med en 2-1 ledning efter att Fabian Ilestedt noterats i målprotokollet.

Men Hammers ville mer. Tredje period hann knappt börja innan Alexander Klarin hade kvitterat till 2-2. Forwarden skickade iväg en puck på chans och fick sedan se den rulla in bakom Krajcovic i mål.

Trots att hemmalaget sedan försökte och försökte överlista Crespin för ett avgörande tog målvakten matchen till förlängning.

Där fick han dock ge sig efter 1.18 in i förlängningen när Erik Lindström sköt från blå och Robin Wengdahl nöp till på returen. Nybro Vikings vann matchen med 3-2 och förlängde vinstsviten till fem matcher.

– Vi har oförmåga att göra mål där ute i dag. Jag tycker att vi inte kommer ut med samma beslut som tidigare. Vi är återigen lite för fina när vi kommer till de sista sekunderna, vi ska leta ett öppet mål istället för att skjuta och trycka in pucken, säger lagkapten Marcus Mellström och fortsätter.

– Vi har extremt bra lägen och skjuter dubbelt så många skott som dem men vi gör inte mål på våra lägen tyvärr.

Även om det krävdes en förlängning för att avgöra matchen var lagkapten Mellström och Vikings nöjda med de två poängen.

– Det är fortfarande två poäng och vi är obesegrade. Vi tar med oss poängen och går vidare. Två poäng är mycket bättre än inget, säger han.

Det kändes inte som att ni var inne i samma stimm som tidigare matcher. Kan det har något med derbyt att göra?

– Nej det skulle jag inte säga att det är. Jag tycker Halmstad står upp bra, sedan är det klart att vi inte gör en 100 procentig match. Tyvärr är det såhär ibland. Pucken studsar inte rätt väg men vi vinner ändå och det är en styrka i sig, avsl

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar