Laddar

Nybrotjejerna tävlar i Kroatien – Klar för final

Nybrotjejerna Sara och Elin Wahlberg är just nu nere i Kroatien och tävlar i drill.

delningar

Nybrotjejerna Sara och Elin Wahlberg befinner sig just nu nere i Porec, Kroatien, och tävlar i en stor drilltävling. Med över 1000 deltagare från hela världen är Sara och Elin nere i Kroatien tillsammans med elva andra tjejer och representerar Sverige.

– Vi kom ner hit till Kroatien i måndags. Just nu har båda tjejerna tävlat i olika klasser, säger mamma Ulrika Wahlberg.

Den 24-åriga Sara Wahlberg tävlar i vuxenklassen och den fyra år yngre systern Elin Wahlberg tävlar som senior. Efter de två första tävlingarna, en med en stav och en med två stavar, är Sara klar för final i båda tävlingarna. Trots att tävlingsklasserna i tävlingen skiljer sig väsentligt från hur det brukar se ut under de svenska tävlingarna.

– I Sverige tävlar man en åt gången, där man har sin egen musik och egen koreografi. Här är de sex stycken samtidigt som uppträder till samma musik, säger Ulrika Wahlberg.

När 24Nybro når mamma Ulrika har döttrarna precis tävlat under onsdagsförmiddagen och väntar på resultat från tävlingen. Där de tio högst placerade går till final.

– Båda tjejerna är väldigt nöjda med sina prestationer. Sara gjorde ett tapp med staven och Elin blev ”nollad”, säger mamma Wahlberg.

Tävlingen i Kroatien fortsätter under veckan och går att följa live via länk på Nybro Drills Facebooksida.