Laddar

NybroTeatern planerar revy till hösten

NybroTeatern är tillbaka på allvar och innan 2017 gör sitt antågande ska en ny revy spelas upp av gruppen. "Det är nog lite speciell humor vi kör med", säger Rickard Johansson som är en av medlemmarna i gruppen.

delningar

Till hösten är det tänkt att NybroTeatern ska uppträda med en egen revy. Gruppen som i dag består av fem personer har redan börjat repa på den nya pjäsen.

Robin Sörbom bor i Alvesta men pendlar till träffarna som gruppen försöker hålla till en gång i veckan.

– Det är helt klart värt det. Det är roligt att vi har något på gång. Vi startade föreningen 2011 och hade första föreställningen 2012. Sedan har det legat lite på is, men nu har vi fått i gång en fungerade förening med en styrelse, så det här ska bli jättekul, säger han.

Gruppen har tidigare satt upp en säsong med radiosketcher och det finns planer att påbörja en ny.

– Där har vi lite idéer och är ganska långt framme i planeringarna, säger Sörbom.

Totalt är det ett tiotal som är engagerade i arbetet runt omkring – men på scenen är de än så länge bara fem.

– Vi letar efter eventuellt en person till men det är lite intimare och speciellt att vara lite färre. Det ska vara humor med lite lokal anknytning också, säger Robin Sörbom.

Gruppen själva säger att de har blivit inspirerade av Monty Python och Hasse och Tage. Men poängterar att det är närheten till den lokala humorn i sig som är det viktiga.

– Det är nog lite speciell humor vi kör med. Kanske lite grövre i vissa fall, haha, säger Rickard Johansson.

Alvesta, Smedby, Kalmar, Kristvallabrunn och Oskarshamn. Ingen av skådespelarna bor för tillfället i Nybro så logistiken är inte alltid den lättaste nöten att knäcka.

– Det är inte så lätt att få till en dag i veckan som alla kan, men vi försöker få ihop det. Vi tycker ju att det är så roligt, säger Robin Sörbom.

Det är ännu inte spikat vilket datum revyn ska ha premiär.

– Men målet är att det ska finnas en färdig pjäs till hösten eller senast till vintern, meddelar gruppen.

Relaterade artiklar