Laddar

Nybroteatern driver med lokala politiker: ”På ett kärleksfullt sätt”

Till våren är det dags för revy i Nybro. För första gången sedan 2012 är Nybroteatern tillbaka med en föreställning.

delningar

Gruppen om fem personer har jobbat med revyn i snart ett års tid.

– Tanken var att vi skulle kört nu i vinter, men av olika anledningar blev det inte så. Nu har vi repat under lång tid och det mesta sitter nu i alla fall, säger Robin Sörbom som har skrivit 90 procent av materialet.

Eftersom gruppmedlemmarna bor på olika platser i Småland är logistiken inte alltid det lättaste att lösa.

– Det är ett pusslande, men det känns som att vi har fått ihop det ganska bra.

Uppsättningen ”Meningen med Nybro” finansieras med stöd från Nybro kommun samt av de förmodade biljettintäkterna från de tre föreställningarna som kommer äga rum den 10, 11 och 15 mars i Folkets hus i Nybro.

– Vi hoppas givetvis att många ska komma. Vi kommer släppa 200 biljetter till varje föreställning. Säljer vi hälften av dem är vi nöjda, säger Robin Sörbom.

Själva revyn kommer bestå av många olika sketcher, där flera olika lokala politiker kan få sig en ”kärleksfull känga”, som Rickard Johansson uttrycker det.

– Det är inte en gammal klassisk revy i den bemärkelsen. Ibland kan det vara på gränsen till absurt, säger Rickard Johansson som har regisserat revyn.

Revyn kommer vara två och en halv timme lång med en halvtimmes paus mellan de två akterna.

– Hela familjen kommer ha roligt om man kommer och tittar. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans och skrattar oerhört mycket när vi repar.

När man är en så pass liten grupp som Nybroteatern är, gäller det att ha hjälpsamma vänner och bekanta.

– Många av våra nära och kära kommer hjälpa till med allt arbete runt omkring vid föreställningarna som kiosk och entrévärdar, säger Robin Sörbom.