Laddar

Nybrostudenter i utbyte med nederländska elever

Elever från Åkrahällskolan var nere i Roermond.

delningar

I en vecka mellan den 26 januari och den 1 februari var elever från Åkrahällskolan nere i den nederländska staden Roermond.

Eleverna fick stifta bekantskap med den nederländska vardagen, hur skolan fungerar i ett annat land samt åka på utflykt till huvudstaden Amsterdam.

– Det har varit väldigt roligt och informativt. Man har lärt känna massa nya människor och verkligen upplevt en annorlunda kultur. Det är väldigt roligt att få bo hos och träffa en ny familj och de har varit jättetrevliga och väldigt tillmötesgående, säger Ammy Jonsson, en av eleverna som 24Nybro.se kom i kontakt med.

Ammy tyckte att skillnaden mellan Sverige och Nederländerna var stor på några områden.

– Några stora skillnader som jag tänkte på är hur husen ser ut. De är mycket smalare och högre än de svenska husen samt att de flesta är nästa likadana och likfärgade, säger hon och fortsätter.

– Det är även en väldigt stor skillnad på det svenska och nederländska skolsystemet.

Vad betyder ett utbyte för dig som elev? – Jag tycker att det är väldigt roligt att få möjligheten att åka på utbyten i andra länder. Jag var i Tyskland på utbyte förra året och tyckte att det var roligt, så jag är glad att få denna möjligheten igen, säger hon och fortsätter.

– Att åka på utbyten är bra för att man lär sig att anpassa sig för olika situationer, det är även en unik möjlighet att öva sin engelska och jag känner att man får ett bredare ordförråd att använda. Det är även en rolig resa att göra med sina vänner, avslutar hon.

Den 12 mars kommer eleverna från Roermond till Nybro och Åkrahällskolan.

Relaterade artiklar