Nybrostudenten tog hem dubbla priser på UF-mässa

Nu får han åka till Stockholm och SM: "Först trodde jag knappt på det".

delningar

Under onsdagen gick Kalmar läns regionala UF-Mässa Entreprenörskap på riktigt 2019 av stapeln. Totalt ställde 180 UF-företag ut på mässan som arrangerades i Kalmar sportcenter. Under kvällen prisades olika UF-företag i olika kategorier bland annat årets företag, årets hantverkare och årets monter.

En som knep hem dubbeln i både årets hantverk och årets monter var Nybrostudenten Josef Oskarsson och hans företag SST UF Skylt & skärteknik.

– Det känns bra så klart. Jag hade hoppats på att vinna någon av de två kategorierna men inte båda. Så det var väldigt kul. Det var ju en hård konkurrens så man känner sig extra glad i dag, säger han och fortsätter.

– Målet från början var att försöka vinna någon av kategorierna. Det var där jag hade lagt mest energi. Sedan försökte jag få produkterna att passa in med montern och det lyckades jag tydligen väldigt bra med.

SST Skylt och skärteknik tillverkar skyltar i en egenbyggd maskin och det var något som föll juryn väl i smaken.

– Först trodde jag knappt på det men det har börjat falla in allt med. Det var riktigt kul att ta hem segern i båda kategorierna, säger han.

Utmärkelserna innebär att Josef Oskarsson får ställa in siktet i UF-finalen senare i maj.

– Jag får väl bygga upp montern lite och förbereda mig så mycket som möjligt. Jag måste komma med något nytt och något som sticker ut lite mer då konkurrensen kommer bli allt hårdare, säger han och avslutar.

– Jag siktar så klart på att vinna någon av kategorierna men som sagt det kommer vara många duktiga företag på plats. Jag är jättenöjd att jag har kommit dit.

– Det blir att bygga upp montern lite, förbereda mig så mycket som möjligt. Komma med en ny grej som sticker ut lite mer.

Årets hantverkare: Prisutdelare Sofia Sterner från Tengbom och Josef Oskarsson. Foto: Martin Persson/Åkrahäll

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar