Nybrosonen tar plats vid skogskoncernens styrelse

Mats Sandgren. - Foto: Pressbild

Tidigare vd:n har föreslagits som ny ledamot i skogskoncernens styrelse.

delningar

Valberedningen till skogskoncernen Södra med säte i både Orrefors och Långasjö har föreslagit Nybrosonen Mats Sandgren till ny ledamot i koncernens styrelse.

Mats föddes 1955 och har en lång erfarenhet inom den skogliga näringen. Han blev vd för SCA Skog 2008 och är sedan ett år tillbaka som Senior Advisor inom koncernen.

Före dess var han skogschef på Södra under sex års tid, under samma period som stormarna Gudrun och Per med påföljande granbarkborrebekymmer.

Mats Sandgren är utbildad jägmästare och lämnar SCA och yrkeslivet i maj 2019. Han har för närvarande styrelseuppdrag i Skogforsk, Biometria och Gröna arbetsgivare, det senare ett uppdrag som även innebär att han är ledamot i styrelsen av Svenskt Näringsliv. Under våren lämnar han sitt styrelseuppdrag inom Skogforsk.

– De föreslagna kandidaterna har specialistkunskaper och erfarenheter från en rad områden, bland annat skoglig skötsel, industri, innovation och forskning. Med vårt förslag får vi en stark, bred och ytterst kompetent styrelse, säger valberedningens ordförande Tomas Andersson i ett pressmeddelande.  

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar